Laita lapsesi korvakorut lävistämällä, älä ampumalla.

Laita lapsesi korvakorut lävistämällä, älä ampumalla.

Tämä aihe on ollut suosittu keskustelunaihe erinäisillä keskustelufoorumeilla jo vuosia. Mielipiteitä löytyy sekä- puolesta että vastaan. Kaikki toki tietävät mikä on omalle lapselle parasta. Jos harkitset korvakoruja lapsellesi, lue tämä teksti.

Korvakorut ampumalla

Toimenpide on juuri yhtä brutaali, kuin miltä se kuulostaa. Käydään lyhyesti läpi, miten ampuminen tapahtuu. Korvan rei’ittämiseen tarkoitettu ”pyssy” toimii niin, että koneeseen asennetaan yksittäispakattu koru, jonka kone ampuu paineella korvasta läpi. Korusta tulee jo tässä vaiheessa ei steriili esine, kun se asennetaan koneeseen jota ei voi steriloida.

Edellämainitut seikat synnyttävät jo hieman mielikuvaa toimenpiteestä. Korun kantaosa ja sen kärki ovat tylppiä ja umpinaisia, joka rakenteeltaan poikkeaa todella paljon lävistysneulasta. Kun koru ammutaan paineella läpi, se pakottaa kudoksen repeämään kuvan osoittamalla tavalla. Tämä tekee huomattavan kudosvaurion korvaan.

Lävistystekniikka

Kuvan lähde: https://blackbettydesign.com/b…

Tämä repeytynyt mahdollisesti bakteereja sisältävä ”lävistysreikä” paranee hitaasti jo itsessään, mutta ei unohdeta siihen asennettua korua. Kone ampuu korun automaationa kireälle kantaosan kanssa. Kudos alkaa turvota nopeasti ja korun ”kantaosa” jää liian ahtaaksi paranemisprosessia varten. Lisäksi tämä ”harjoituskoru” on useimmiten kirurginterästä, joka sisältää aina nikkeliä, eikä ole soveltuva ensikoruksi. Tämän lisäksi korun lukko-osa painaa korua ikävästi esim. nukkuessa ja hidastaa paranemista entisestään.

Huomioidaan myös, että korvakoruja ammutaan tällä menetelmällä tiloissa, jotka todennäköisesti eivät ole terveystarkastajan hyväksymät sekä, tekijällä itsellään voi olla puutteellinen tieto aseptiikasta ja välinehuollosta.

Korvakorut lävistämällä

Lävistäjällä tämä prosessi on aivan toisenlainen. Ei koneita, vain lävistäjä ja neula.

Ammattitaitoinen lävistäjä työskentelee siistissä terveystarkastajan hyväksymässä liikkeessä. Liikkeellä tulee täten olla kaikki välinehuoltoon vaadittavat välineet ja koneet, kuten ultraäänipesuri sekä B-luokan autoklaavi (korkea luokitus).

Ammatti lävistäjä valitsee itselleen työvälineeksi mahdollisimman laadukkaita neuloja, jotka minimoivat lävistettäessä kudosvaurion riskin. Hän myös steriloi työvälineet, tai käyttää yksittäin pakattuja valmiiksi steriilejä työvälineitä, kuten hanskoja, suojaus tarvikkeita ja neuloja.

Näin poistuu riski saada vakavia veriteitse tarttuvia tauteja tai bakteeritulehdusta.

Aiemmasta kuvasta näkyykin, kuinka neula lävistää ihon kauniisti, eikä revi kudosta. Näin lävistysreikä alkaa paranemaan hyvin. Lisäksi lävistäjä asentaa laadukkaan implanttitason titaanisen korun (nikkelitön), joka alussa on noin 2 milliä pidempi, jotta korvalla on vara turvota rauhassa. Kantaosa on myös tasainen, eikä se paina korvanlehteä esim. nukkuessa tai harrastuksissa.

Lävistäjän asentamaa korua voit huoletta pitää useamman kuukauden ja halutessasi voit vaihtaa tai vaihdattaa kantaosan lyhyempään korvakorujen parannuttua. Tämä on suositeltavaa.

Turvalliset korvakorut lapselle

Kyllä vanha sanonta, että hyvää ei saa halvalla pätee myös tässäkin tilanteessa.

Korvien rei’itys ampumalla maksaa 20-30€/pari ja se houkuttelee valitsemaan tämän vaihtoehdon. Mutta, komplikaatioiden ilmaantuessa kulut voivat nopeasti nousta satoihin euroihin.

Hyvin usein kaava menee niin, että korvakorut eivät parane ampumisen jälkeen ja ne päädytään ottamaan pois. Usein kokeillaan uudelleen ampumalla, jonka jälkeen todetaan sama asia. Tämän jälkeen aletaan etsimään muita vaihtoehtoja ja päädytään menemään lävistäjälle. Tämä on parempi vaihtoehto kulurakenteista. Mielipahaa ja rahanmenoa koituu silti turhaan matkalla.

On myös mahdollista, että bakteeritulehdus ärtyy niin kovaksi, että joudutaan menemään lääkäriin hakemaan antibioottikuuri. Tässä vaiheessa meillä on jo kasassa korvien ampumisesta koostuneet kulut + lääkäri + lääkkeet ja rutkasti pahaa mieltä, mitä ei mikään raha korvaa. Palvelun yhteydessä asiakasta saatetaan ohjeistaa, että ongelmien ilmaantuessa poista korusi ja mene lääkäriin.

Miltä kuulostaisi kerralla 60-90€/pari, sekä tyytyväinen lapsi, hyvin parantuvat korvakorut, ammattitaitoinen palvelu, hoito-ohjeet, lävistäjän etätuki, ei traumoja ja rutkasti hyvää mieltä. Kyllä, valitsisimme itsekin tämän vaihtoehdon. Lävistyksen hintaa voi nostaa valittu koru, jos heti alussa halutaan näyttävämmät korukärjet joita voi pitää vuosia. Silloin hinta voi nousta 90-120€/pari. Mutta tässäkin vaiheessa tämä on kannattavampaa ja ennen kaikkea turvallisempaa lapsellesi.

Totta on, että kustannukset näissä palveluissa ovat täysin erilaiset. Ammattitaito,välineet/välinehuolto,luvat, laadukkaat korut ja sekä käytetty aika.

Ihoa lävistävät, leikkaavat ja rikkovat toimenpiteet ovat aina riski. Meidän ohjeistuksellamme riskit saadaan minimoitua. Käännythän puoleemme, mikäli tämä herätti sinussa kysyttävää.

Turvalliset korvakorut myös lapsille valikoimastamme.

LuxJewelle

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Uutiskirjeen tilaajalle

-10%

Ekasta tilauksesta ja liittymällä kanta-asiakkaaksi saat 5 euron arvosta ostosrahaa

*Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske BVLA-tuotteita.

Valitse sopivan kokoinen kierteetön kantaosa

Vinkkejä kantaosan takaosan koon valintaan

Kantaosan takaosan leveydeksi saatavilla on 3mm ja 4mm vaihtoehdot. Tässä muutamia asioita mitä kannattaa huomioida sopivaa kokoa valitessa:

  • Parantumassa oleviin lävistyksiin suosittelemme 4mm takaosaa.
  • Suun sisäpuolelle tulevat lävistykset esim. huulikoru vaatii myös 4mm takaosan, jotta takaosa ei uppoa suun sisäpuolella olevaan pehmeään kudokseen.
  • Mikäli valitset ison koristeellisemman (esim. kaaren mallinen) kärkiosan, Labret kantaosa 4mm leveys antaa myös korullesi lisätukea.
  • Nenänsivu lävistyksessä 3mm takaosa ei kerää räkää niin paljon eikä vie turhaan tilaa sieraimesta. Se ei myöskään näy sieltä pienemmällä takaosalla eikä tunnu epämiellyttävälle käytössä.
  • Tragus lävistyksessä 3mm takaosa helpottaa nappikuulokkeiden käyttöä, eikä kerää niin paljon korvavahaa itseensä.

Vinkkejä pituuden ja paksuuden valintaan

Huomioithan, että kokoehdotukset ovat suuntaa antavia suosituksia ja varmistuksen sinulle täydellisesti sopivasta koosta saat lävistysliikkeestä.

Kierteettömän labret kantaosan kanssa seuraaviin lävistyksiin:

  • Korvakoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 5mm-7mm pituus.)
  • Rustokoru ( helix-, forward helix-,conch- ja tragus koru käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
  • Nenäkoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
  • Huulikoru (medusa-,labret- ashley koru, käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 7mm-8mm pituus.)

Mikäli sinulla on perus korvakoru lävistyksessäsi suosittelemme 0,8mm paksuutta.

Lävistyskorun mittausohjeet

Helpompaan korun asennukseen

Asennustapin koon valinta

Valitse asennustappisi tilaamasi korun koon mukaan. Jos korusi on siis kokoa 1,2mm valitse myös asennustapin paksuudeksi 1,2mm. Kierteetön asennustappi sopii kierteettömien korujen asennukseen. Voit myös varovasti taivuttaa hieman asennustappia vinoksi, jolloin saat sen paremmin korvan ahtaisiin lävistyksiin, kuten forward helix ja tragus lävistyksiin. Säilytä asennustappi myös muita korujasi varten, koska voit käyttää sitä kaikissa samalla paksuudella ja kiinnitysmekanismeilla olevilla koruillasi.

Asennustappia voi käyttää myös venytyspuikkona!

Asennustappi soveltuu todella hyvin myös venyttämiseen. Asennustappi on suunniteltu niin että toinen pääty on hyvin ohkainen, jotta löytäisit lävistysreikäsi helposti ja toinen pää asennustapista on halutun paksuuden kokoinen. Jos esimerkiksi septum korusi on tällä hetkellä 1,2mm paksuinen voit tilata 1,6mm paksuisen asennustapin ja 1,6mm paksuisen korun jonka saat asennustapilla helposti paikalleen. Näin pääset turvallisesti pikkuhiljaa haluttuun kokoon.

Kierteettömiin koruihin sopiva asennustappi