Mikä kierteetön push-pin koru ?

Mikä kierteetön push-pin koru

Herättääkö tämä hämmennystä ja kysymyksiä? Linkkaa itsesi kattavaan napakkaan tietopankkiin koskien kierteettömiä lävistyskorujamme.

Jopa monelle “vanhoille” lävistysten käyttäjälle tämä termi saattaa olla vieras, sekä vaikuttaa, jopa alussa epäilyttävälle.

Voimme kuitenkin luvata, että tämä maailmalla paljon suosiota saanut kiinnitysmekanismi on arjen pelastaja. Ei enää lattialla ryömimistä tippuvien korujen perässä, painavia korvakorujen takaosia tai hankalaa kierteiden asentamista lävistyskoruissa.

Kierteetön lävistyskoru koostuu kahdesta eri osasta:

1. Kierteetön korukärki

Kierteetön korukärki

    2. Kierteetön kantaosa

    Kierteetön kantaosa

    Näitä molempia löytyy valikoimasta useita eri malleja. Yleisin kantaosa malli, jota korukärkien kanssa käytetään on labret mallin kantaosaa . Labret nimi tulee kantaosan toisen pään litteästä mallista.

    Labret mallin kantaosa  sopii seuraaviin lävistyksiin:

    – Korvakoru

    – Rustokoru ( nenäkoru, helix-, forward helix-,conch- ja tragus koru)

    – Huulikoru (Medusa-,labret- ashley koru)

    Muita vaihtoehtoja ovat kaarevat barbell kantaosat, sekä suorat barbell kantaosat. Niistä voit lukea lisää painamalla linkkejä. Näitä malleja käytetään esim. kulmakoruissa, napakoruissa ja nännikoruissa.

    Sopii täydellisesti korvakoruiksi

    Esimerkkinä korvakorut, sillä se on yksi eniten käytetyistä lävistyksistä. Kun hankit parin (2kpl) labret mallin kantaosia, voit hyödyntää samoja kantaosia uudelleen ja uudelleen ja vaihtaa vain korukärkiä. Sinun ei tarvitse jatkossa tilata uusia kantaosia, kun haluat vaihtaa korusi ulkonäköä!

    Korvakorut
    Labret kantaosa

    Suositus koko labret kantaosalle korvakoruihimme on 0,8x6mm. Muihin lävistyksiin koot löydät ohjeita koruvalintaan osiosta.

    Mistä tulee nimi Push-pin lävistyskoru?

    Korukärjessä on pieni ”pinni” ja kantaosasta ontto putki.

    Koru otetaan käyttöön taivuttamalla korukärjen ”pinniä” kantaosaa apuna käyttäen. Katso kuva.

    Push-pin lävistyskoru

    Tämän jälkeen kantaosa asennetaan korvan takaa esim. korvisreikään. Kun kantaosa näkyy etupuolelta, otat taivutetun korukärjen toiseen käteen ja työnnät pinni osan kannan sisään. Asentaessa koru kitkaa luonnollisesti kantaosan putkea vasten. Tästä tulee nimi push-pin koru, koska korun pinni työnnetään kantaosan sisään.

    Katso korujen käyttöönotto ohje täältä.

    Mutta, eihän korussa ole mitään lukkoa ja miten se pysyy kiinni?

    Koru lukittuu kiinni, kun korukärjen väännetty ”pinni” jää paineesta kantaosan sisään jumiin. Tämä onkin tärkeää, että korukärjen pinni täytyy olla taivutettu, koska suorana se tippuu heti pois.

    Koru ei lähde irti kantaosasta eli aukea, kun napakasti vetäisemällä, jos pinniä on väännetty tarpeeksi, mutta muista ettet väännä sitä liikaa ettei korusi rikkoonnu. (Saat tilauksen mukana käyttöönotto ohjeet)

    Tämä ”lukitus” mekanismi on jopa sisäkierteisiä koruja varmempi, koska sinun ei tarvitse muistaa kiristellä korujasi muutaman päivän välein. Riittää, että tarkistat silloin tällöin, korukärjen olevan varmasti pohjassa kantaosan sisällä.

    Näin ollen arvokkaatkin korukärjet pysyvät arjen sekä juhlan menossa mukana, olipa korusi sitten missä lävistyksessa tahansa!

    Mikäli sinua jäi mietityttämään vielä jokin, niin laita meille viestiä asiakaspalveluumme. Päivitämme mielellämme sivuja käyttömukavammiksi.

    Aloita ensin valitsemalla itsellesi mieluinen korukärki ja sen jälkeen siihen sopiva kantaosa. Iloisia shoppailuhetkiä!

    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Pinterest
    Email
    Uutiskirjeen tilaajalle

    -10%

    Ekasta tilauksesta ja liittymällä kanta-asiakkaaksi saat 5 euron arvosta ostosrahaa

    *Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske BVLA-tuotteita.

    Valitse sopivan kokoinen kierteetön kantaosa

    Vinkkejä kantaosan takaosan koon valintaan

    Kantaosan takaosan leveydeksi saatavilla on 3mm ja 4mm vaihtoehdot. Tässä muutamia asioita mitä kannattaa huomioida sopivaa kokoa valitessa:

    • Parantumassa oleviin lävistyksiin suosittelemme 4mm takaosaa.
    • Suun sisäpuolelle tulevat lävistykset esim. huulikoru vaatii myös 4mm takaosan, jotta takaosa ei uppoa suun sisäpuolella olevaan pehmeään kudokseen.
    • Mikäli valitset ison koristeellisemman (esim. kaaren mallinen) kärkiosan, Labret kantaosa 4mm leveys antaa myös korullesi lisätukea.
    • Nenänsivu lävistyksessä 3mm takaosa ei kerää räkää niin paljon eikä vie turhaan tilaa sieraimesta. Se ei myöskään näy sieltä pienemmällä takaosalla eikä tunnu epämiellyttävälle käytössä.
    • Tragus lävistyksessä 3mm takaosa helpottaa nappikuulokkeiden käyttöä, eikä kerää niin paljon korvavahaa itseensä.

    Vinkkejä pituuden ja paksuuden valintaan

    Huomioithan, että kokoehdotukset ovat suuntaa antavia suosituksia ja varmistuksen sinulle täydellisesti sopivasta koosta saat lävistysliikkeestä.

    Kierteettömän labret kantaosan kanssa seuraaviin lävistyksiin:

    • Korvakoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 5mm-7mm pituus.)
    • Rustokoru ( helix-, forward helix-,conch- ja tragus koru käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
    • Nenäkoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
    • Huulikoru (medusa-,labret- ashley koru, käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 7mm-8mm pituus.)

    Mikäli sinulla on perus korvakoru lävistyksessäsi suosittelemme 0,8mm paksuutta.

    Lävistyskorun mittausohjeet

    Helpompaan korun asennukseen

    Asennustapin koon valinta

    Valitse asennustappisi tilaamasi korun koon mukaan. Jos korusi on siis kokoa 1,2mm valitse myös asennustapin paksuudeksi 1,2mm. Kierteetön asennustappi sopii kierteettömien korujen asennukseen. Voit myös varovasti taivuttaa hieman asennustappia vinoksi, jolloin saat sen paremmin korvan ahtaisiin lävistyksiin, kuten forward helix ja tragus lävistyksiin. Säilytä asennustappi myös muita korujasi varten, koska voit käyttää sitä kaikissa samalla paksuudella ja kiinnitysmekanismeilla olevilla koruillasi.

    Asennustappia voi käyttää myös venytyspuikkona!

    Asennustappi soveltuu todella hyvin myös venyttämiseen. Asennustappi on suunniteltu niin että toinen pääty on hyvin ohkainen, jotta löytäisit lävistysreikäsi helposti ja toinen pää asennustapista on halutun paksuuden kokoinen. Jos esimerkiksi septum korusi on tällä hetkellä 1,2mm paksuinen voit tilata 1,6mm paksuisen asennustapin ja 1,6mm paksuisen korun jonka saat asennustapilla helposti paikalleen. Näin pääset turvallisesti pikkuhiljaa haluttuun kokoon.

    Kierteettömiin koruihin sopiva asennustappi